На Одещині переправник ухилянтів за кордон попався на гарячому

На Одещині переправник ухилянтів за кордон попався на гарячому

Фото
Укрінформ
На Одещині прикордонники Подільського загону спільно з працівниками Міграційної поліції викрили групу осіб, які незаконно переправляли громадян України за кордон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

"Під час реалізації оперативної інформації, на околиці с. Горячівка прикордонники виявили двох громадян України, які планували перетнути кордон. З’ясувалося, що 36-річний місцевий житель допомагав військовозобов’язаному, 22-річному мешканцю Дніпропетровщини, незаконно перетнути кордон", - йдеться у повідомленні.

Хлопець зв’язався з організатором незаконної схеми в соцмережах. Йому повідомили, що за 4500$ допоможуть виїхати з країни. Поблизу кордону ухилянта зустрів переправник, який декілька годин переховував його у підвалі свого будинку. Згодом власник помешкання проінструктував молодика та вказав напрямок руху.

Однак реалізувати задум завадили прикордонники. Під час подальшої перевірки правоохоронці встановили ще двох осіб, жителів с. Соболівка Подільського району, які, ймовірно, причетні до переправлення жителя Дніпропетровщини.

Читайте також: Депутат від ОПЗЖ обіцяв ухилянтам виїзд з України за $3 тисячі - СБУ

Двом організаторам незаконної схеми повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 332 ККУ (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Як повідомлялося, на Київщині та Черкащині СБУ ліквідувала канали виїзду за кордон ухилянтів під виглядом перевізників гуманітарної допомоги.

Фото на головній: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-