СБУ перекрила канали втечі за кордон фейкових волонтерів

СБУ перекрила канали втечі за кордон фейкових волонтерів

Фото
Укрінформ
На Київщині та Черкащині СБУ ліквідувала канали виїзду за кордон ухилянтів під виглядом перевізників гуманітарної допомоги.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуку.

"У ході слідчо-оперативних дій у Київській та Черкаській областях затримано шестеро організаторів нелегальних трафіків. Зловмисники пропонували потенційним призовникам виїхати за кордон під виглядом представників громадських організацій, які займаються перевезенням міжнародної гуманітарної допомоги", - ідеться у повідомленні.

Для цього ділки оформлювали фальшиві документи та вносили недостовірні відомості до системи "Шлях".

Вартість послуг становила від 1,5 до 5,5 тис. доларів з одного клієнта. Сума залежала від терміновості виїзду і матеріальних можливостей втікача.

У результаті спецоперації у Київській області затримано трьох місцевих жителів, які маскували зарубіжні поїздки ухилянтів під участь у волонтерській діяльності.

Читайте також: З кожного по $12 тисяч: столична адвокатка налагодила канал втечі ухилянтів за кордон

У Черкаській області також викрито канал протиправного виїзду призовників до інших країн за підробними посвідками волонтерів.

Злочинну діяльність організували двоє мешканців обласного центру. За гроші обіцяли забезпечити своїх клієнтів повним пакетом документів для перетину кордону як учасників гуманітарних фондів.

Усім затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК (Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України) та обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Поліція за пів року заблокувала 48 каналів переправлення ухилянтів за кордон

Як повідомляв Укрінформ, СБУ у Дніпрі, в Одеській та Закарпатській областях затримала вісьмох осіб, які займались незаконним переправленням військовозобов'язаних через державний кордон. Послуги вони оцінювали від 1,8 до 7 тис. доларів залежно від терміновості та способів незаконного переміщення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-