З кожного по $12 тисяч: столична адвокатка налагодила канал втечі ухилянтів за кордон

З кожного по $12 тисяч: столична адвокатка налагодила канал втечі ухилянтів за кордон

Фото
Укрінформ
У Києві повідомили про підозру групі осіб, які організували схему незаконного перетину кордону військовозобов’язаними чоловіками - з кожного брали по $12 тисяч.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуку.

«За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру групі осіб в організації та керівництві незаконним переправленням осіб через державний кордон України, а також у підробленні офіційних документів (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що нелегальну схему перетину кордону правоохоронці викрили ще в серпні.

За даними слідства, столична адвокатка у змові з іншими особами розробила та впровадила механізм виготовлення і збуту підроблених висновків військово-лікарської комісії територіального центру комплектування та соціальної підтримки Києва.

З цими документами чоловіки призовного віку могли безперешкодно перетинати державний кордон України в умовах воєнного стану. Вартість таких «послуг» становила 12 тис. доларів з однієї особи.

Читайте також: Поліція за пів року заблокувала 48 каналів переправлення ухилянтів за кордон

На початку серпня жінку затримали під час отримання коштів та повідомили про підозру.

За результатами подальшого розслідування та проведених обшуків встановлено причетність до цієї схеми ще трьох осіб, яким 19 жовтня теж повідомили про підозру. Установлено, що вони організували незаконне переправлення через державний кордон України щонайменше трьох осіб.

Тривають необхідні слідчі дії для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, а також інших осіб, які можуть бути до нього причетними.

Читайте також: На кордоні з Молдовою в Одеській області затримали понад 200 «ухилянтів»

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні в Київській області викрили осіб, які переправляли військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон під виглядом студентів та волонтерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-