У прифронтовому Степногірську через обстріли вісім місяців немає води

У прифронтовому Степногірську через обстріли вісім місяців немає води

Фото
Укрінформ
У смт Степногірськ Запорізької області, який щодня обстрілює ворог, вже 8 місяців немає води. В селищі встановлюють великі ємності для формування запасів на зимовий час.

Про це з місця повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми живемо на лінії розмежування, в нас кожного дня обстріли. З 1 березня в нас немає води. Вона привозна: і питна, і технічна. На зимовий час ми поставили ємності і будемо туди завозити воду, аби люди могли набирати, бо свердловини, які є на приватних подвір'ях, замерзнути можуть. З 2004 року в нашому селищі є лише електроенергія, в тому числі і для опалення. Ті, хто живе в приватних будинках, пишуть заяви на отримання безкоштовної паливної сировини. В багатоповерхових будинках люди обладнують сховища, а ми надаємо буржуйки. Люди самі заготовляють сировину, обладнують своїми силами сховище", - розповів секретар Степногірської селищної ради Тетяна Лукашук.

Читайте також: Запорізька АЕС відновила теплопостачання Енергодару

За її словами, аварійні ситуації на лініях електромереж трапляються, бо ворог постійно обстрілює інфраструктуру, але аварійні бригади оперативно відновлюють живлення.

Ті, хто живуть в приватних будинках, мають газові балони, дехто з мешканців встановлює їх і в квартирах. Люди розповідають, що вже виїжджали до Запоріжжя, але повернулися додому. Деякі - навіть з дітьми.

У прифронтовому Степногірську через обстріли 8 місяців немає води / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Зазначається, що один з місцевих фермерів двічі на день привозить в селище воду. На день одній родині треба близько 50 літрів води. Тож, однієї привозної бочки вистачає на 20 родин. Також воду підвозить облводоканал.

Читайте також: На Запоріжжі за добу росіяни обстріляли майже два десятки населених пунктів

Мешканці носять воду відрами та пластиковими бутлями, розповідаючи, що навіть призвичаїлись "заправляти" пральні машини.

Вікна в квартирах закривають матрацами, аби у разі обстрілів людей не побило склом.

Наразі на території Степногірської громади залишається близько 3000 мешканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-