Німецький Трір та український Ізюм стали містами-побратимами

Німецький Трір та український Ізюм стали містами-побратимами

Фото
Укрінформ
Німецьке місто Трір уклало партнерську угоду з українським містом Ізюм. У ратуші Тріра договір підписали мер німецького міста Вольфрам Ляйбе та українського - Валерій Марченко. На церемонії були присутні представники обох міських адміністрацій, члени міської ради, та учасники кількох організацій, які підтримують Україну.

Мер Тріра у своїй промові підкреслив важливість такого партнерства з Україною у складний час, передає кореспондент Укрінформу.

«Я дуже радий, що міська рада переважною більшістю голосів прийняла рішення на користь міста Ізюм, і що ми можемо висловити свою солідарність, як європейське місто з європейською Україною», - зазначив Ляйбе.

«Я вважаю, що це дуже хороша новина і для нас, і для Тріра. Такі побратимства з містами Європи допоможуть і нам подивитись, як працюють в Європі, і їм, щоб краще пізнати Україну зсередини», - зазначив мер Ізюма.

Партнерство між містами передбачає в майбутньому охоплення різних сфер, включаючи культурний обмін, освітні співпрацю та гуманітарну допомогу.

Читайте також: Берислав став побратимом нідерландського Вінтерсвейка

Співпрезидентка Німецько-українського товариства Тріра Ангеліна Лешак, яке і запропонувало Ізюм як місто-партнера, каже, що рада, нарешті розпочати «конкретну роботу для Ізюма та з ним».

Як передавав Укрінформ, Вінниця та німецьке Карлсруе стали містами-побратимами. У вересні 2023 року столиці України та Німеччини – Київ та Берлін – підписали угоду про партнерство.

Фото:  Німецько-українське товариство Тріра

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-