СБУ викрила на Полтавщині ще двох прихильників Путіна

СБУ викрила на Полтавщині ще двох прихильників Путіна

Укрінформ
На Полтавщині СБУ викрила ще 2 прихильників російського нацизму, які прославляли агресію РФ.

Про це Управління СБУ в Полтавській області повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За матеріалами Служби безпеки перед судом постануть двоє мешканців Полтави, які заперечували збройну агресію РФ проти України та вихваляли російських військових. Фігуранти розміщували на власних сторінках в одній із заборонених соцмереж дописи, в яких підтримували дії окупантів», - ідеться в повідомленні.

При цьому один із агітаторів засуджував чоловіків з тимчасово окупованих територій, які відмовилися воювати проти України та вихваляв російських військових. Крім того, він підтримував Путіна та вірив у «силу руської зброї».

Інший фігурант поширював дописи із дискредитацією українських воїнів, у тому числі тих, які утримували Азовсталь. Він поширював тези ворожої пропаганди про ситуацію на війні та глорифікував російські війська.

Читайте також: СБУ затримала інформатора російської розвідки, який готував захоплення Вовчанська

За результатами ряду проведених експертиз слідчі СБУ повідомили обом фігурантам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст.436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до восьми років з конфіскацією майна.

Наразі досудове розслідування стосовно обох фігурантів завершено, обвинувальні акти скеровано до суду.

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ в Полтавській області під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, на Полтавщині раніше СБУ викрила трьох прихильників «русского мира».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-