У Маріуполі колаборанти хочуть мобілізувати 10 тисяч чоловіків

У Маріуполі колаборанти хочуть мобілізувати 10 тисяч чоловіків

Укрінформ
У Маріуполі колаборанти використовують воєнний стан для грабунку, безоплатної праці та мобілізації чоловіків.

Як передає Укрінформ, про це розповів мер Маріуполя Вадим Бойченко, повідомляє у Телеграмі Маріупольська міська рада.

За його словами, гауляйтери використовують воєнний стан для грабунку, вивозять вціліле обладнання та українську металопродукцію, залучають жителів до будь-яких робіт без виплати заробітної плати, до того ж планують мобілізувати 10 тисяч чоловіків.

«російські окупанти видають червоний папірець, який називають паспортом. При цьому виїхати з міста майже неможливо. Пункт пропуску до Запоріжжя вони обстріляли. Закривають та роблять все, щоб маріупольці не змогли покинути місто і виїхати до підконтрольної території України. Люди намагаються виїхати через територію росії. Бо розуміють, Маріуполь перетворили на гетто, вони не хочуть бути російським гарматним м'ясом», - сказав Бойченко.

Читайте також: росіяни перетворили Маріуполь на місто безіменних могил — Лубінець

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

У Маріуполі загарбники продовжують зносити пошкоджені будинки та будують «бетонні курники» виключно для колаборантів, працівників окупаційної адміністрації та військових агресора.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Фото: ГУР МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-