росіяни перетворили Маріуполь на місто безіменних могил — Лубінець

росіяни перетворили Маріуполь на місто безіменних могил — Лубінець

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що російські загарбники перетворили Маріуполь на місто безіменних могил.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі.

"росіяни перетворили Маріуполь в місто безіменних могил. Жахливі кадри із масового поховання жителів майже знищеного та окупованого росіянами українського міста Маріуполь", - зазначив Лубінець.

За його словами, братська могила на Старокримському цвинтарі продовжує збільшуватися. Спочатку загарбники там хоронили людей, яких безжалісно вбили масованими обстрілами, а нині кількість могил збільшується через смерті літніх людей, які не змогли виїхати з міста.

"Найстрашніше те, що могили не мають прізвищ, а лише номери. І зовсім не відомо, скільки тіл поховали в одній могилі. Також не відомо, яким чином розшукати тіло загиблого родичам. Вбивці знищують сліди власних злочинів, і ніколи не фіксують їх", - підкреслив Лубінець.

Читайте також: У Маріуполі люди досі живуть в наметах

Однак, за його словами, після звільнення Маріуполя ЗСУ, "ми зможемо оцінити масштаби злочинних діянь росіян, і будемо ідентифікувати та з повагою ховати загиблих маріупольців".

"І винні за ці воєнні злочини понесуть найсуворішу і найсправедливішу відповідальність", - наголосив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, у захопленому російськими військовими Маріуполі місцеві жителі продовжують стояти в чергах за безкоштовним буханцем хліба.

Фото: Дмитро Лубінець, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-