росіяни облаштовують «просвітницькі куточки» у дитсадках Маріуполя

росіяни облаштовують «просвітницькі куточки» у дитсадках Маріуполя

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі росіяни створюють так звані «просвітницькі куточки» з бубликами, самоваром і прапором рф.

Про це у Телеграмі повідомляє Маріупольська міськрада, передає Укрінформ.

«російський прапор, самовар та бублики. Так виглядають так звані «просвітницькі кутки» у дитячих садках окупованого Маріуполя», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дітям з самого дитинства намагаються нав’язати російську пропаганду та ідентичність. Вихованцям розповідають спотворену історію та насаджують чужі символи.

«Але «російському світу» жити доведеться недовго. Маріуполь повернеться під український прапор», - запевняють у міськраді.

Читайте також: росіяни перетворили Маріуполь на місто безіменних могил — Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Маріуполі російські загарбники на вулицях встановили 12 великих телеекранів для трансляції своєї ворожої пропаганди.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

У Маріуполі загарбники продовжують зносити пошкоджені будинки та будують «бетонні курники» виключно для колаборантів, працівників окупаційної адміністрації та військових агресора.

Читайте також: У Маріуполі люди стоять у чергах за безкоштовним буханцем хліба

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у місті залишаються понад 100 тисяч жителів.

Фото: Маріупольська міськрада, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-