Вивезення останків Потьомкіна свідчить, що путін хоче виправдати вторгнення - розвідка Британії

Вивезення останків Потьомкіна свідчить, що путін хоче виправдати вторгнення - розвідка Британії

Укрінформ
Вивезення з тимчасово окупованого Херсона останків Григорія Потьомкіна підкреслює вагу, яку президент рф володимир путін надає історичному виправданню військового вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні британської військової розвідки, опублікованому в суботу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

Як зазначається, 27 жовтня 2022 року призначений росією так званий "губернатор" тимчасово окупованої Херсонської області володимир сальдо заявив, що наразі місто Херсон залишили понад 70 тисяч осіб.

26 жовтня 2022 року Сальдо також заявив, що росія вивезла останки відомого російського державного діяча 18 століття князя Григорія Потьомкіна з його гробниці у кафедральному соборі Херсона на схід від Дніпра.

Читайте також: Що робити з російськими та радянськими пам’ятниками - у МКІП дали поради

«У російській національній ідентичності Потьомкін тісно пов’язаний із завоюванням росією українських земель у 18 столітті та підкреслює вагу, яку путін майже напевно надає історичному виправданню вторгнення», - вважає британська розвідка.

Це символічне вивезення Потьомкіна та масовий виїзд цивільного населення, ймовірно, передують намірам росії прискорити вихід із цього регіону, йдеться у зведенні.

Читайте також: Заява путіна про пам’ятник Катерині II в Одесі підштовхує до рішучіших дій - Братчук

Як повідомляв Укрінформ, окупаційну адміністрацію Херсонської області росіяни перенесли на лівий берег Дніпра. Депутат облради Сергій Хлань повідомляв, що росіяни та колаборанти покидають правобережну частину Херсонщини досить динамічно, і це супроводжується тотальними пограбуваннями. Загарбники запаковують та вивозять дороговартісне обладнання з лікарень, з державних та приватних підприємств на лівий берег Дніпра, а далі воно рухається у бік Кримського півострова.

Фото: espreso.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-