У Дніпрі суд арештував майно російського підприємства на понад ₴60 мільйонів

У Дніпрі суд арештував майно російського підприємства на понад ₴60 мільйонів

Укрінформ
У Дніпрі суд наклав арешт на нерухоме майно загальною вартістю понад 60 мільйонів гривень, належне товариству з обмеженою відповідальністю, бенефіціарними власниками якого є громадяни російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«Судом задоволено клопотання прокурора та накладено арешт на нерухоме майно ТОВ, кінцевими бенефіціарами якого є громадяни рф. Під арешт потрапили нежитлові приміщення комерційного призначення та цілісний майновий комплекс нафтобази площею понад 30 тис. кв м. Загальна сума арештованого майна становить понад 60 млн грн», — ідеться в повідомленні.

Кримінальне провадження здійснюється за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Суд заочно арештував народного депутата Деркача, якого підозрюють у держзраді

За даними слідства, юридичні особи дніпровських підприємств тісно співпрацювали з російською федерацією. Їх власниками виявилися двоє резидентів рф, а основним видом діяльності — надання в оренду нерухомого майна.

Прибуток від господарської діяльності згадані підприємства отримують в Україні та сплачують податки до державного бюджету російської федерації, тим самим фінансуючи війну.

Триває передача арештованого майна в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Читайте також: У Миколаєві арештували директора комунального підприємства – підозрюють у держзраді

Як повідомляв Укрінформ, в Івано-Франківській області суд арештував російські активи на понад 150 мільйонів гривень та 20 об’єктів майна, бенефіціарними власниками яких є резиденти російської федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-