У Миколаєві арештували директора комунального підприємства – підозрюють у держзраді

У Миколаєві арештували директора комунального підприємства – підозрюють у держзраді

Укрінформ
Директору комунального підприємства Миколаєва, підозрюваному у державній зраді, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це Центральний райсуд повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Слідчим суддею Центрального райсуду м. Миколаєва Галиною Подзігун розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу директору одного з комунальних підприємств Миколаївської міської ради, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада). Ухвалено рішення обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний за допомогою програми для обміну повідомленнями зв’язався з представником спецслужб рф з метою надання допомоги останнім у проведенні підривної діяльності проти України.

Надалі, щоб унеможливити ідентифікацію, він обрав собі псевдонім та узгодив із представником спецслужб рф заходи конспірації.

Згодом підозрюваний надавав інформацію про загиблих та похованих на кладовищах м. Миколаєва військовослужбовців ЗСУ із зазначенням персональних даних.

Окрім цього, надсилав персональні відомості про співробітників СБУ, прокуратури, поліції.

Читайте також: Посадовцю лісгоспу оголосили підозру в держзраді - допомагав росіянам укріпитися в Куп’янську

Також надав інформацію про розміщення захисних споруд, блокпостів, порядку їх проходження, шляхів можливого об’їзду із зазначенням географічних координат.

Ще підозрюваний здійснював відеофіксацію захисних споруд Миколаєва з подальшою передачею файлів представнику рф.

У судовому засіданні посадовець відмовився від надання пояснень.

Як повідомлялося, у Миколаєві затримали директора одного з комунальних підприємств, який очолював російську агентурну мережу. Ним виявився керівник КП «Миколаївська ритуальна служба».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-