На Прикарпатті арештували російські активи більш як на 150 мільйонів

На Прикарпатті арештували російські активи більш як на 150 мільйонів

Укрінформ
В Івано-Франківській області суд арештував російські активи на суму понад 150 мільйонів гривень та 20 об’єктів майна, бенефіціарними власниками яких є резиденти рф.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За клопотанням прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури судом накладено арешт на корпоративні права громадян рф на понад 151 млн грн та 20 об’єктів рухомого і нерухомого майна, бенефіціарами яких є резиденти країни-агресора", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що прокурори здійснюють процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 212 Кримінального кодексу). У межах розслідування досліджується діяльність на Прикарпатті суб’єктів господарювання, кінцевими власниками яких є резиденти рф.

Читайте також: У Харкові арештували майно підприємства майже на 40 мільйонів, засновники - росіяни

За даними слідства, низка приватних підприємств у сфері будівництва та сільського господарства ухилилися від сплати податків. Тривають заходи зі встановлення інших активів, об’єктів нерухомості, корпоративних прав і майна, що належить росії безпосередньо або через афілійованих осіб, а також резидентам рф.

Вирішується питання про передачу арештованого майна в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)

Як повідомляв Укрінформ, із 24 лютого АРМА, відшукало активів на суму понад 21,3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-