Суд заочно арештував народного депутата Деркача, якого підозрюють у держзраді

Суд заочно арештував народного депутата Деркача, якого підозрюють у держзраді

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав народному депутату, підозрюваному в державній зраді та незаконному збагаченні, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє в Телеграмі.

«27 жовтня 2022 року слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід народному депутату України III—IX скликань, який обґрунтовано підозрюється у державній зраді та незаконному збагаченні. Суддя підтримав позицію прокурора САП та ухвалив задовольнити клопотання детектива НАБУ, погоджене Генеральним прокурором, у повному обсязі. За рішенням суду вказаному депутату, якого оголошено у державний та міжнародний розшук, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», — ідеться в повідомленні.

Після затримання та доставки фігуранта до місця проведення досудового розслідування суддя вирішить питання про застосування призначеного запобіжного заходу або заміну на більш м’який.

У ході досудового розслідування встановлено, що народний депутат за період 2019-2022 рр. одержав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних і розвідувальних органів російської федерації за підривну діяльність проти Україні, зокрема дискредитацію України на міжнародній арені, погіршення дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами Америки, а також ускладнення інтеграції України до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу.

Читайте також: Голові Рахункової палати Пацкану обрали запобіжний захід у вигляді застави

Депутату інкримінується ч. 2 ст. 28 (правопорушення, вчинене за попередньою змовою групою осіб) ч. 1 ст. 111 (колабораційна діяльність), ст. 368-5 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні правоохоронці заочно оголосили підозру в державній зраді та незаконному збагаченні народному депутату України III—IX скликань Андрію Деркачу. У зв'язку з переховуванням від слідства фігурант був оголошений у розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-