Загарбники фейками імітують попит на робочу силу в Маріуполі - Андрющенко

Загарбники фейками імітують попит на робочу силу в Маріуполі - Андрющенко

Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі росіяни поширюють фейкові повідомлення про вакансії, щоб імітувати попит на робочу силу.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Пабліки Маріуполя вибухають кількістю вакансій. Їх просто безліч, а заробітна плата стартує від 30 тис. рублів. З командою інформаційного війська Маріуполя ми провели дослідження шляхом обдзвонів суцільним порядком. Всього опрацювали 136 свіжих об’яв з вакансіями. В підсумку телефон відповів лише на 18 об’явах, всі інші - або мертві гудки, або «такий номер не існує». З 18 відповідей дійсно набирають на роботи лише десять, вісім інших не змогли відповісти щодо вакансій, надавши відповіді на кшталт «мабуть, якась помилка», - написав Андрющенко.

За його словами, з десяти реальних оголошень жодне не відповідає заявленій заробітній платі: штукатурам і малярам вона пропонувалася на рівні 45-50 тис. рублів, а на співбесідах було озвучено реальну зарплату до 30 тис. рублів. Або ж зазначалася потреба у виконробах без підтвердженої освіти та досвіду, а на практиці потребували досвіду, підтвердженого російськими документами.

Читайте також: росія «подарувала» Маріуполю зношені автобуси - Андрющенко

Загалом, уточнюється в дописі, лише два зі 136 оголошень відповідали дійсності, але стосувалися вони торгових агентів узагалі без конкретного рівня заробітної плати - йшлося про процент від продажу.

Радник мера пояснив, що в такий спосіб росія створює ілюзію та віртуальний попит на робочу силу, переважно будівельних категорій.

«В цьому випадку можна стверджувати, що метою є навіть не пропаганда, а штучне підвищення витрат з російського бюджету на утримання та роботи підрядників, з одного боку (тому що відповідні «вакансії» йдуть в обґрунтування кошторисів на роботи). З іншого боку, саме так обґрунтовується формальна необхідність завезення російських робочих перед місцевим населенням - не вистачає робочих рук відповідної кваліфікації», - зауважив Андрющенко.

Читайте також: Загарбники планують збільшити населення Маріуполя за рахунок громадян рф

Він додав, що наразі у Маріуполі вже перебувають близько 15 тис. громадян росії – будівельників (без військових окупантів). Також оголошено про нову партію цивільної окупації до кінця 2022 року в кількості ще 15 тис. громадян росії. Таким чином, на 130 тис. маріупольців (з тенденцією зменшення) на 1 січня в місті будуть. постійно перебувати щонайменше 30 тис. громадян росії.

Як відомо, російська агресія спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-