СБУ викрила на Херсонщині депутата-колаборанта від ОПЗЖ

СБУ викрила на Херсонщині депутата-колаборанта від ОПЗЖ

Укрінформ
СБУ викрила депутата від ОПЗЖ та ще двох колаборантів, які співпрацювати з агресорами у звільненому від військ рф Лимані Донецької області та на Херсонщині.

Про це йдеться у повідомленні СБУ в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Під час розслідування співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази вини зловмисників у злочинах проти державної безпеки України. Кожного з кремлівських "гауляйтерів" буде покарано", – йдеться у повідомленні.

Так, у деокупованому Лимані контррозвідка Служби безпеки затримала місцеву жительку, яка добровільно погодилась співпрацювати з агресорами. Встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення вона закликала людей підтримати загарбників. За це окупанти запропонували їй очолити так зване "управление труда и соцзащиты населения" в тимчасово захопленому місті.

Читайте також: На Харківщині встановили особи десятьох правоохоронців-колаборантів

Також вона допомагала агресорам збирати установчі дані на учасників АТО, які проживали на території міста.

Ще одного колаборанта затримано у деокупованому Нововоскресенському на Херсонщині. Затриманим виявився керівник місцевої окупаційної адміністрації. Зловмисник агітував за підтримку загарбників, намагався змусити селищних освітян співпрацювати з ними, а також "здавав" українських активістів, зокрема учасників руху спротиву.

Крім того, СБУ задокументувала колабораційну діяльність так званого "первого заместителя военно-гражданской администрации" тимчасово окупованого міста Олешки на Херсонщині. До цього він був депутатом місцевої ради від забороненої партії ОПЗЖ.

Читайте також: У Херсоні колаборанти захопили броварню

Зрадник приєднався до агресорів після захоплення частини регіону. Він допомагає їм у матеріально-технічному забезпеченні, зокрема постачав оргтехніку до окупаційної адміністрації. Також він підписує незаконні доручення щодо виконання московських вказівок у захопленому місті.

Як повідомлялося, Служба безпеки викрила керівника однієї з єпархій УПЦ МП на Вінниччині, який виправдовував агресію рф і розпалював міжконфесійну ворожнечу серед вірян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-