На Харківщині встановили особи десятьох правоохоронців-колаборантів

На Харківщині встановили особи десятьох правоохоронців-колаборантів

Укрінформ
Працівники ДБР на Харківщині встановили десятьох правоохоронців, які співпрацювали з ворогом. У Вовчанську колишні правоохоронці втекли, кинувши свою російську форму та зброю. 

Про це інформує пресслужба відомства.

“Працівники ДБР встановили десятьох правоохоронців, які під час тимчасової окупації міста погодились працювати на ворога. Тікаючи, вони залишили по собі лише російську форму та амуніцію”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час проведення 16 санкціонованих судом обшуків за місцем проживання правоохоронців, виявили та вилучили: формений одяг поліції рф, символіку окупаційних військ рф, георгіївські стрічки, пропагандистські газети, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі та зброю.

Читайте також: На Харківщині оголосили підозру призначеному загарбниками «старості»

Наразі правоохоронці вживають заходів щодо затримання зрадників. Вирішується питання щодо повідомлення колишнім правоохоронцям про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Видала ворогу щонайменше 23 патріотів: на Херсонщині оголосили підозру колаборантці

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Мелітополі нарахували 170 учителів-зрадників, цей список законно обрана влада передасть до українських спецслужб та міністерств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-