Соратника Киви викрили на коригуванні ракетних ударів по Дніпру

Соратника Киви викрили на коригуванні ракетних ударів по Дніпру

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила соратника колишнього народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви на коригуванні ракетних ударів по Дніпру.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Затриманим виявився представник найближчого оточення Киви, який наразі переховується за кордоном від правосуддя за злочини проти України.

«Ворожий агент залишився у Дніпрі після початку повномасштабного вторгнення рф для проведення підривної діяльності на користь окупантів. Насамперед зловмисник намагався виявити і передати агресору геолокацію українських підрозділів протиповітряної оборони», - ідеться в повідомленні.

За даними контррозвідки СБУ, зрадником є місцевий бізнесмен у сфері IT, який у 2014 році познайомився з Кивою. Згодом, за його пропозицією, підприємець очолив одне з міських громадських об’єднань, яке підконтрольне керівництву забороненої партії ОПЗЖ.

Він збирав інформацію про місця розташування та переміщення підрозділів ЗСУ, а також передавав загарбникам координати об’єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: Австралія запровадила санкції проти Киви та інших постачальників пропаганди рф

У своїх «звітах» чоловік оприлюднював фото- та відеоматеріали, які отримував під час прихованого спостереження за об’єктами. До кожного з них додавав текстові повідомлення з детальним описом прилеглої території і уточнюючими характеристиками.

Одержані відомості агресор використовував для здійснення ракетних ударів по місту і планування диверсій.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні СБУ знешкодила у Києві злочинне угруповання, яким з російської федерації керував колишній народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-