У Києві знешкодили злочинне угруповання, яким із росії керував Кива

У Києві знешкодили злочинне угруповання, яким із росії керував Кива

Фото, відео
Укрінформ
У Києві знешкодили злочинне угруповання, яким із російської федерації керував колишній народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Учасники банди входили до громадського об’єднання «Патріоти - за життя», яке підконтрольне колишньому народному депутату Іллі Киві. Сам він перебуває у міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів, серед яких - державна зрада і посягання на територіальну цілісність України», - йдеться в повідомленні.

При цьому додається, що до втечі депутата в рф ці «патріоти» виконували його завдання зі здійснення провокацій під час масових заходів для розхитування суспільно-політичної обстановки в Україні.

Також їх залучали до так званої «фізичної підтримки» та охорони публічних виступів представників прокремлівської партії, насамперед у центрі Києва.

Читайте також: Народному депутату Кузьміну повідомили підозру у держзраді

За участь у кожній з таких «акцій» зловмисники отримували гроші від своїх «координаторів» з ОПЗЖ.

За даними слідства, до складу угруповання входили щонайменше 12 осіб, причетних до кримінальних кіл. Їхній організатор був на прямому зв’язку з Кивою, погоджуючи свої дії, зокрема після повномасштабного вторгнення рф.

За задумом Киви, учасники банди мали залишитись у Києві для підтримки загарбників у разі захоплення регіону, проте після втечі Киви його поплічники вирішили організувати наркобізнес для одержання додаткових прибутків.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України планується повідомлення про підозру організатору й учасникам злочинної групи та обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, Офіс генерального прокурора оголосив Киві підозру у державній зраді і порушенні територіальної цілісності.

За день до повномасштабного вторгнення росії Кива записав відеопривітання з днем радянської армії й озвучив потребу у «визволенні» України.

Читайте також: Поплічники Киви готували провокації в Одесі із залученням «тітушок»

10 березня Личаківський районний суд Львова заочно обрав Киві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 15 березня Верховна Рада позбавила Киву депутатського мандату за особистою заявою.

29 березня тодішня генпрокурор Ірина Венедіктова поінформувала, що підписала ще одну підозру Киві - у вчиненні публічних закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади особою, яка є представником влади, з використанням засобів масової інформації (ч. 3 ст. 109 Кримінального кодексу України) та закликах до агресивної війни (ст. 436 Кримінального кодексу України).

20 квітня суд надав дозвіл на спеціальне розслідування щодо Киви. У травні справу Киви направили до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-