U-LEAD навчає громади особливостям просторового планування

U-LEAD навчає громади особливостям просторового планування

Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» розпочала навчальний курс для представників органів самоврядування громад на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами».

Про це Укрінформу повідомили в «U-LEAD з Європою».

Зазначають, що мета навчальної програми «Кроки для спеціалістів. Просторове планування та управління природними ресурсами» - підвищення спроможності представників органів місцевого самоврядування виконувати обов’язки та здійснювати повноваження, які покладені на них та передбачені законодавством України у сфері містобудування.

Загалом представники 69 громад з усієї України стали учасниками навчальної програми «Кроки для спеціалістів» на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами». Так, 5 жовтня навчання розпочали 17 громад Дніпропетровської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської та Тернопільської областей.

"Для нас ця програма – особлива: ми вперше організовуємо її під час воєнного стану. І ми розуміємо, що перед нами усіма стоїть непросте завдання – не лише отримати практичні знання, а й розробити проєктні ідеї, які допоможуть відбудувати громаду та забезпечити її злагоджену роботу у цей важкий час", - зазначив керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Кіровоградській області Олег Яременко.

Читайте також: U-LEAD допомагає громадам перетворювати занедбане майно у житловий фонд

З 17 громадами-переможницями зазначених областей працюватимуть експерти з просторового планування та управління природними ресурсами Програми «U-LEAD з Європою» Тетяна Данилів та Роман Тишкун.

За словами Яременка, навчальний курс складається з двох етапів. Перший триватиме впродовж жовтня-грудня, другий – січня-березня 2023 року. На першому етапі команди фахівців громад візьмуть участь у п'яти семінарах, під час яких розглянуть такі теми: комплексне просторове планування в громадах, управління просторовим плануванням територій в умовах воєнного стану, управління та облік земельними ресурсами у громаді в умовах воєнного стану.

У другому етапі візьмуть участь 48 найкращих громад. У результаті команди громад спільно з експертами U-LEAD мають підготувати програми комплексного відновлення територій громад або провести аудит земельних ресурсів.

Читайте також: U-LEAD розповідає громадам про особливості повноважень військових адміністрацій

Як повідомлялося, програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-