Указ щодо мобілізації викликав тривогу та страх майже у половини росіян

Указ щодо мобілізації викликав тривогу та страх майже у половини росіян

Опитування
Укрінформ
Майже половина росіян, 47%, відчули тривогу або страх, дізнавшись про підписання указу про мобілізацію, 23% взагалі відчули шок (можна було обирати кілька варіантів відповідей).

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на опитування Левада-центру, проведене наприкінці вересня.

Згідно з результатами опитування, 13% опитаних відчули обурення, 11% — пригніченість. "Гордість за росію" - 23%.

Читайте також: За роки окупації росія мобілізувала до свого війська понад 35 тисяч кримчан

На тлі початку мобілізації росіяни також почали уважніше стежити за війною — частка людей, які цікавляться подіями в Україні, зросла до 66% (у серпні було 51%, у березні — 64%). На запитання: «Чи турбують вас поточні події в Україні», позитивно відповіли 88% респондентів (у серпні таких було 74%).

При цьому рівень інтересу до війни безпосередньо корелює з віком — якщо у групі росіян 18-24 років за подіями стежать лише 45%, то у групі старше 55 років — 78%.

Читайте також: Данілов: Більшість мобілізованих у рф – представники мусульманського світу

Рівень підтримки дій російських військ у новому опитуванні виявився на мінімальному рівні з початку війни — 44% заявили, що «точно підтримують» їх, 28% — що «швидше підтримують». У серпні так відповідали 46% та 30%, у березні — 52% та 28% відповідно.

При цьому побоюються оголошення загальної мобілізації дві третини росіян - 66% (з них "точно так" 36%, "швидше так" 30%).

Читайте також: Захищайте свою свободу на вулицях і площах: Зеленський звернувся до корінних народів рф

24 лютого рф почала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомблять міста та села України, вбивають мирне населення. Паралельно кремль посилює політичний режим усередині країни. Також 21 вересня у рф була оголошена мобілізація. Після цього сотні тисяч росіян тікають з росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-