Захищайте свою свободу на вулицях і площах: Зеленський звернувся до корінних народів рф

Захищайте свою свободу на вулицях і площах: Зеленський звернувся до корінних народів рф

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський звернувся до корінних народів Кавказу, Сибіру та інших земель рф, які російська влада хоче знищити злочинною мобілізацією, кинувши у війну проти України, із закликом не брати участь у ганебній війні.

Відповідне звернення оприлюднена на Офіційному інтернет-представництві Президента, передає Укрінформ.

"Народи Кавказу! Усі народи на території росії! У вас немає жодної причини бути серед цих багатьох, хто все ще служить тому одному, хто хоче цієї війни. Ви не маєте гинути в Україні. Ваші сини не повинні помирати в Україні. Немає у вас такого обов'язку. Ні перед вашими батьками, ні перед вашими дітьми, ні перед вашим майбутнім, ні перед майбутнім вашої землі. І ви це знаєте", - сказав Президент.

Зеленський зазначив, що всі бачать опір, який громадяни рф чинять злочинній мобілізації, якою російська влада хоче перекрити свій провал. Провал своєї кадрової армії, своїх злочинних наказів. Хоча влада росії бреше, що нібито цих провалів немає.

"Замість того щоб закінчити безглузду для Росії війну, російська влада намагається відправити нових людей на місце загиблих. Що на них усіх чекає? Ви знаєте відповідь", - зауважив Зеленський.

Читайте також: Зеленський закликав росіян боротися за свою свободу

Президент наголосив, що Україна продовжить оборонятися та переможе в цій війні, розв'язаній проти нас. "Тому що ми – на своїй землі. На нашому боці – правда. І з нами весь цивілізований світ. Ми воюємо за те, що істинно для будь-якого народу на планеті – за життя та свободу, за право на щастя для всіх наших сімей, для всіх наших дітей", - сказав Зеленський.

Глава держави наголосив, що росія залишилася сама, вже ізольована та буде засуджена за цю війну. "Кожен, хто підняв зброю проти істини, піднімає її на свою погибель», – у кремлі, схоже, не знають цих слів імама Шаміля. Але ці слова повинні знати на Кавказі. Їх мають почути в Сибіру та на всіх інших землях, з яких відправляють людей на цю війну", - зауважив Зеленський.

Президент закликав чинити спротив оголошеній мобілізації у рф. "І тепер – мобілізація. Боріться, щоб не загинути! Захищайте свою свободу зараз на вулицях і площах, щоб потім не довелося воювати в горах і лісах просто за своє право жити, коли російська влада почне й наступні хвилі мобілізації", - сказав він.

Глава держави висловив сумнів, що в рф буде мобілізовано лише 300 тисяч осіб. "Чи ви повірили, що вони заберуть лише 300 тисяч осіб? Той один, хто розпочав цю війну, не зупиниться лише на першій хвилі мобілізації, будуть іще. Він спробує забрати й інші життя. Йому начхати на людей. Він не поважає ні живих, ні полеглих", - сказав Зеленський.

За його словами, в Україні залишаються тисячі тіл загиблих російських солдатів із різних регіонів. Вони гниють на полях, лежать у моргах.

"Ті, які не спалила сама російська армія. Єдина армія у світі, яка возить за собою мобільні крематорії, щоб позбуватися тіл своїх загиблих солдатів, коли встигає це робити. Але зараз вона так тікає, що кидає навіть танки та реактивну артилерію, а не лише тіла вбитих", - підкреслив Зеленський.

Президент зауважив, що Україна змушена розпочати інформаційну роботу з донесення до громадян росії, яких мобілізують зараз, особливої тези: "Робіть хоча б татуювання з вашим іменем та прізвищем, щоб ми знали, як знайти ваших рідних, коли вас уб'ють і коли при вас не буде навіть солдатського жетона. російська влада відправляє на цю війну людей без солдатських жетонів, часто – без документів. Вони роблять це навмисно, щоб було простіше брехати вам, скільки тут насправді гине людей. Ось це – їхня спецоперація. Спецоперація з брехні, терору, знищення корінних народів", - сказав Зеленський.

Він повідомив, що за перший тиждень злочинної мобілізації з росії втекло вже більше чоловіків, аніж російська влада офіційно збиралася відправити на війну. "І як на це реагує кремль? Відправляє військових на кордон росії проти самих же громадян росії! Це ганьба! І брехня з якимись псевдореферендумами, з якимись зізнаннями та анексіями закінчиться для росії ще більшою ганьбою", - переконаний Президент.

Читайте також: Зеленський звернувся до Норвегії, Франції, країн Центральної Європи та Балкан

"Ніхто не повинен брати участі в ганебній війні. Дагестанці не мають гинути в Україні. Чеченці, інгуші, осетини, черкеси та будь-який інший народ, який опинився під російським прапором. Загалом майже 200 різних народів... Ви знаєте, хто відправляє їх до України. Той, хто відправляє, він і хоче їх зробити "вантажем 200".

І ви цього хочете? Ні? Я впевнений, що ви хочете жити. Я впевнений, що ви стомилися від брехні. Я впевнений, що ви знаєте, що боротися треба зараз!", - резюмував Зеленський.

На думку Президента, щоб громадяни росії йшли на війну, їх штучно заганяють у злидні. У кредити. Людей лякають репресіями, цькують пропагандою. "Ви можете змінити це. Потрібно лише зрозуміти, хто для вас справді символ, хто для вас герой, хто гордість вашої історії, а хто просто хоче вами скористатися", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський звернувся до росіян та закликав їх боротися на своїх вулицях за свою свободу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-