Критична фаза війни настане у найближчі два місяці - командувач Сухопутних військ ЗСУ

Критична фаза війни настане у найближчі два місяці - командувач Сухопутних військ ЗСУ

Укрінформ
Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк вважає, що критична фаза війни настане в найближчі два місяці.

Про це він сказав в інтерв’ю The Economist, передає Укрінформ.

Як зазначається у публікації, оскільки американська допомога тільки почала надходити на лінію фронту, то російські генерали "кидають усю боєздатну техніку, яка у них є, щоб перевірити виснажені українські війська, які не мають достатнього постачання".

"Росія знає, що якщо ми отримаємо достатньо зброї протягом місяця або двох, ситуація може обернутися проти них", - зазначив Павлюк.

Читайте також: Головною метою РФ в Україні на 2024 рік є захоплення Донецької та Луганської областей - ISW

Він наголосив, що Україна терміново потребує посилення протиповітряної оборони, і очікувана поставка винищувачів F-16 на початку червня стане значним "психологічним поштовхом".

Генерал-лейтенант вважає, що Росія і надалі зосереджуватиметься на Луганській та Донецькій областях. Але у розвідці припускають, що незабаром російські війська розтягнуть оборону, атакуючи північно-східні райони Харкова та Сум. "Росія перевіряє стійкість наших ліній, перш ніж обрати найбільш підходящий напрямок", - сказав командувач Сухопутних військ.

Він також наголосив, що Росія не відмовилася від ідеї захопити Київ. "Захист Києва залишається одним із наших головних завдань, хоч би як важко не було на Сході. Це - серце України, і ми знаємо, яку ключову роль відіграє оборона столиці в майбутньому", - сказав генерал-лейтенант.

Зазначається, що одне з найневідкладніших завдань, яке стоїть перед генералом - це формування десяти нових бригад. Павлюк додав, що ЗСУ відчувають брак артилерії та бронетехніки, і Україна сподівається на допомогу Заходу. За його словами, частину нових сил буде розгорнуто для захисту столиці.

Читайте також: Росія активізувала ІПСО, сектор безпеки і оборони переходить на «посилений режим» - ГУР

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на ранок п’ятниці, 10 травня, наступ російських військ на харківському напрямку вдалося зупинити.

За даними Міноборони, окупанти посилили обстріли на північному напрямку Харківської області. Близько 5-ї ранку відбулася спроба прориву противником лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Станом на зараз ці атаки відбито, тривають бої різної інтенсивності. Для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-