Проблеми з медициною виявили в усіх звільнених громадах Харківщини

Проблеми з медициною виявили в усіх звільнених громадах Харківщини

Укрінформ
Під час тимчасової окупації частини Харківщини росіяни зруйнували багато медичних закладів, тож нині в цих районах є проблеми з доступом населення до медпослуг.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Загалом проблеми із доступом до повноцінного лікування є у кожній зі звільнених громад. Подекуди допомагають бригади екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Насамперед меддопомога надається маломобільним групам населення та людям з хронічними захворюваннями», - зазначили у відомстві.

Так, у Балаклійській тергромаді раніше проживало 46 тис. мешканців, а зараз – близько 15 тис., тут залишилося п’ять лікарів стаціонару. Лікарня замінована та зруйнована, обладнання знищене та розграбоване, тому працювати доводиться у пристосованих приміщеннях. На первинній ланці працюють три лікарі, до окупації їх було 25.

Читайте також: МОЗ координує роботи з відновлення меддопомоги на деокупованій Харківщині — Ляшко

Шевченківська громада потребує лікарів амбулаторної ланки, натомість повністю закрита потреба у фахівцях стаціонару.

Складна ситуація з доступом до медичної допомоги також в Ізюмі. Фактично лікарня має критичні руйнування та не може повноцінно функціонувати.

«За результатами медичного рекогностування та профільної наради в МОЗ вирішили, як буде відновлюватися та посилюватись медична інфраструктура звільненого регіону. Зокрема, залучаються додаткові команди медицини катастроф. Також в область вже доставляються необхідні лікарські засоби», - зазначили у Мінреінтеграції.

Читайте також: У МОЗ верифікували понад 200 пошкоджених медзакладів на Харківщині

Як повідомлялося, в Ізюмі під час масованих обстрілів з боку російських військ лікарня не припиняла надавати допомогу постраждалим, медикам доводилося проводити операції в підвалі та без світла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-