У МОЗ верифікували понад 200 пошкоджених медзакладів на Харківщині

У МОЗ верифікували понад 200 пошкоджених медзакладів на Харківщині

Укрінформ
російські загарбники на Харківщині пошкодили 199 медичних закладів, ще 19 – зруйнували вщент.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Богдан Боруховський в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МОЗ.

"За понад 200 днів війни, не було жодного, аби росія не завдавала ударів по нашій медичній інфраструктурі. Те, що ми побачили на Харківщині після деокупації, – жахливо. Окупанти, порушуючи всі міжнародні Конвенції, свідомо руйнували лікарні та завдавали максимальних втрат медичній системі. Фактично кожен медзаклад, який перебував в окупації, – пошкоджений чи зруйнований. Крім того, окупанти викрали частину обладнання, ще частина пошкоджена від прямих влучень в медзаклади або ж понівечена вибуховою хвилею", - зазначив посадовець.

Читайте також: У МОЗ опублікували поради для жителів звільнених територій

Наразі МОЗ і Департамент охорони здоров'я за сприяння місцевих адміністрацій визначає ступінь пошкодження кожного медзакладу й потреби в обладнанні.

Відомство зазначає, що наразі тривають роботи із забезпечення місцевих жителів медичною допомогою: завдяки співпраці з міжнародними партнерами незабаром з'являться мобільні амбулаторії та польові шпиталі.

Також МОЗ підкреслило, що після деокупації регіону одразу розпочалася робота над планом відновлення медичної інфраструктури.

"Першочергово відновлюватимуться ті медзаклади, які зазнали незначних пошкоджень і якнайшвидше зможуть відновити прийом пацієнтів", - зазначає відомство.

Читайте також: Із психіатричної лікарні на Харківщині евакуювали всіх пацієнтів та персонал

Як повідомлялося, під час масштабного контрнаступу ЗСУ звільнило міста Харківщини, зокрема, Балаклію, Ізюм, Куп’янськ, Вовчанськ, селища Великий Бурлук і Дворічна, села у Дергачівській і Золочівській громадах. Як наголошувало МОЗ, попри окупацію медики Харківщини щомісяця були забезпечені заробітною платою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-