Із психіатричної лікарні на Харківщині евакуювали всіх пацієнтів та персонал

Із психіатричної лікарні на Харківщині евакуювали всіх пацієнтів та персонал

Укрінформ
На даний момент із психіатрічної лікарні в с. Стрілеча на Харківщині вже евакуювали всіх пацієнтів.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської ОВА з посиланням на дані керівника адміністрації, передає Укрінформ.

«Як повідомив начальник Харківської ОВА, зі спеціалізованого закладу у с. Стрілеча, що розташоване в кількох кілометрах від кордону з рф та обстрілюється ворогом, успішно евакуювали усіх пацієнтів та медичний персонал», - ідеться в повідомленні.

За даними ОВА, вивезено більше 600 пацієнтів, які продовжать лікування в інших закладах. В евакуації брали участь медики, співробітники обласної та районної адміністрацій, рятувальники Головного управління ДСНС в Харківській області, волонтери «Червоного Хреста».

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня в селі Стрілеча Харківського району під час евакуації пацієнтів психлікарні російські війська розпочали масований обстріл. Загинули чотири медичні працівники. За даними обласної прокуратури, двоє із загиблих перебували в автівці: російський танк вистрілив просто в їх автомобіль. Також двоє пацієнтів і один місцевий мешканець отримали поранення. Того дня медики вивезли 30 пацієнтів, усього ж у закладі їх перебуває понад 600.

Читайте також: На деокупованій Харківщині вже можна відновлювати втрачені документи

Станом на вечір 19 вересня, було евакуйовано 200 пацієнтів. За даними ОВА, до повномасштабного вторгнення у психіатричній лікарні працювали 460 людей, на 19 вересня їх залишилось 30. За майже сім місяців окупації у лікарні не було світла, газу, води. Готували їжу на багатті, по воду ходили до джерела, користувались дизельним пальним.

Село Стрілеча, розташоване на кордоні з російською федерацією, було захоплене в перший день повномасштабного вторгнення. 12 вересня населений пункт звільнили в ході контрнаступу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-