На деокупованій Харківщині вже можна відновлювати втрачені документи

На деокупованій Харківщині вже можна відновлювати втрачені документи

Укрінформ
Державна міграційна служба України (ДМСУ) поступово відновлює роботу своїх підрозділів у Харківській області, на територіях, звільнених від росіян. Уже розпочався прийом громадян, які втратили свої документи.

Про це поінформував начальник Управління комунікацій та електронних сервісів ДМС України Гага Кікнадзе, передає Укрінформ.

За його словами, наразі є велика кількість людей, які через бойові дії або втратили свої документи, або їх було знищено чи пошкоджено. Кікнадзе зазначив, що наразі пріоритет міграційники надають людям, яким потрібно відновлювати свої паспортні документи.

«Уже розпочався прийом, буквально нещодавно, у Первомайському районному відділі, у Зміївському районному відділі, і наразі ми офіційно відкриваємо ще і Чугуївський райвідділ для того, щоб люди могли безперешкодно отримувати свої виготовлені паспортні документи», - сказав речник ДМСУ.

Відповідаючи на питання, він заявив, що Державна міграційна служба за можливості відкриватиме свої підрозділи, але все залежить від безпекової ситуації.

Читайте також: ПриватБанк відновлює роботу на звільнених територіях Харківщини

«Наразі у нас на черзі відкриття ще кількох підрозділів. Зокрема, на черзі у нас – Балаклія, тамтешній райвідділ, і дуже скоро ми відкриємо ще Шевченківський райвідділ, і обов’язково поінформуємо про це громадян», - поінформував речник ДМСУ.

За його даними, як тільки дозволить безпекова ситуація та буде підключено у тому чи іншому місті енергопостачання, світло і воду, то, зі свого боку, ДМСУ невідкладно відкриє і решту підрозділів.

Представник ДМС України зазначив, що наразі громадяни можуть користуватися електронними сервісами, які розміщені на офіційних ресурсах міграційної служби, за допомогою яких вони можуть дуже легко перевірити стан оформлення своїх документів і навіть подати документи на одночасне оформлення деяких з них.

«Є багато випадків, коли у людини немає ані внутрішнього паспорту у вигляді ID-картки, ані закордонного паспорту. Тому нещодавно ми об’єднали ці дві функції, і людині не потрібно звертатися два рази – можна за однією заявою оформити собі два діючих документи», - сказав він.

Читайте також: Зеленський: Звільнена Харківщина повертається до життя, прийде час - все відбудуємо

Кікнадзе, відповідаючи на питання щодо вартості послуг, поінформував, що наразі термінове виготовлення закордонного паспорту в Україні коштуватиме українцям 1085 гривень, а виготовлення у терміновому порядку ID-картки - 495 гривень.

Як повідомлялося, 16 вересня перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін поінформував про відновлення надання адмінпослуг для тих людей, які втратили під час захоплення рф цих населених пунктів свої документи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-