Майже 90% енергодарців проти приєднання Запорізької області до рф

Майже 90% енергодарців проти приєднання Запорізької області до рф

Опитування
Укрінформ
За результатами опитування Центру соціологічних досліджень Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького, 87% жителів Енергодара не підтримують приєднання Запорізької області до росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК "Енергоатом" у Телеграмі.

Зазначається, що опитування було проведене на замовлення Енергоатома. Дослідження провели російською мовою методом телефонного опитування. Вибірка становила 1160 респондентів. Теоретична похибка дослідження не перевищує 2%, довірча ймовірність – 95%.

"87% респондентів висловилися проти виходу Запорізької області зі складу України та входження її до складу росії, 6% – за вихід і приєднання до складу росії, 7% – не визначились", - повідомляє Енергоатом.

Читайте також: Провокація і цинізм: ЦВК закликає українців не ходити на псевдореферендуми

Крім того, 74% енергодарців, які проживають на тимчасово окупованій території, не планують брати участь у голосуванні на псевдореферендумі, 16% – готові особисто відвідати дільниці для голосування в разі їх створення, 10% – не визначились.

"Результати соціологічних опитувань, що їх публікують російські пропагандистські ЗМІ, є такими ж брехливими, фейковими та далекими від реальності, як і вже заздалегідь заплановані в москві та «спущені» на місця результати псевдореферендуму", - наголосили в Енергоатомі.

Читайте також: Усі центри підготовки до «референдумів» росіяни облаштовують у багатолюдних місцях – розвідка

Як повідомлялося, в "л/днр", на Запоріжжі та Хенсонщині розпочалися псевдореферендуми. Світова спільнота засудила проведення фейкового волевиявлення на окупованих росією територіях та заявила, що не визнаватиме їхні результати.

Енергодар знаходиться під російською окупацією із 4 березня. Упродовж цього часу росіяни неодноразово обстрілювали місто та розташовану поряд Запорізьку АЕС, чинили психологічний тиск на місцевих жителів та викрадали співробітників атомної станції.

Як повідомляв Укрінформ, результати соціологічного дослідження свідчать, що на тимчасово окупованих територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Читайте також: Зеленський - про анонсовані рф «референдуми»: Наші позиції не змінюються від шуму звідкись

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово окупованих територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо російська федерація проводитиме його у їх місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-