Зеленський - про анонсовані рф «референдуми»: Наші позиції не змінюються від шуму звідкись

Зеленський - про анонсовані рф «референдуми»: Наші позиції не змінюються від шуму звідкись

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський прокоментував наміри російської федерації провести так звані "референдуми" на окупованих територіях України.

У відеозверненні він заявив, що позиції України не змінюються від шуму чи будь-яких анонсів з рф, передає Укрінформ.

"Сьогодні доволі шумні новини з росії. І багато запитань щодо цього. Але що, власне, сталося? Що прозвучало з того, що не звучало раніше? Наші позиції – чіткі й добре відомі. Тільки це нас і має цікавити. Не те, що звучить десь, а те, що є нашим завданням", – сказав глава Української держави.

Зеленський закликав надавати більше підтримки для Збройних Сил України, розвідки, Сил спеціальних операцій, Служби безпеки України, Національної гвардії, поліції, прикордонників – усіх, хто поступово відновлює територіальну цілісність держави.

"Наші позиції не змінюються від шуму чи будь-яких анонсів звідкись", – наголосив Зеленський, зауваживши, що Україна має в цьому повну підтримку партнерів.

Читайте також: Міноборони нагадало рф про референдум 1938 року і долю Гітлера в 1945

Він підкреслив, що влада інформує всіх субʼєктів міжнародних відносин про те, що відбувається. "Бачимо розуміння не тільки від наших партнерів, а й від тих держав, які намагалися триматись осторонь нашої боротьби. Будуть кроки на підтримку України в таких обставинах і від ключових міжнародних об’єднань", – запевнив Президент.

Глава держави закликав зберігати єдність, захищати Україну, звільняти нашу землю і не проявляти слабкості.

Водночас Зеленський подякував усім друзям і партнерам України за сьогоднішнє масове принципове тверде засудження намагань росії розіграти чергові псевдореферендуми.

Читайте також: В ОП розцінюють будь-яку участь у «референдумах» посяганням на територіальну цілісність України

Як повідомлялося, за інформацією російських ЗМІ, з 23 до 27 вересня на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей України окупаційні адміністрації вирішили провести "референдуми про приєднання до росії".

Раніше у вівторок спікер держдуми рф в'ячеслав володін заявив, що вона підтримає приєднання "днр" і "лнр" до росії.

Читайте також: Чим глибше просуваються ЗСУ, тим гучніше чути референдумні завивання - Херсонська ОВА

Оголошення "референдумів" відбувається на тлі контрнаступу української армії, який завершився звільненням захоплених російськими військами територій Харківської області.

Міністерство закордонних справ України, Центральна виборча комісія та провідні високопосадовці заявили, що так звані "референдуми" не матимуть жодних юридичних наслідків.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-