Чим глибше просуваються ЗСУ, тим гучніше чути референдумні завивання - Херсонська ОВА

Чим глибше просуваються ЗСУ, тим гучніше чути референдумні завивання - Херсонська ОВА

Укрінформ
На фоні наступальних дій ЗСУ на Херсонщині окупаційна влада заявила про готовність провести псевдореферендум, поведінка загарбників стає усе більш схожою на агонію.

Про це сказав в ефірі телемарафону голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

"Можливість проведення фейкового референдуму - це спроба ворога закріпитися на тимчасово зайнятих територіях. І вона все більше схожа на агонію: чим глибше просуваються Збройні сили, тим гучніше чути оці референдумні завивання на московських болотах", - сказав очільник ОВА.

Він зауважив, що ці спроби марні, бо жителі області показали всьому світу, що думають про росію. Люди під дулами автоматів виходили на багатотисячні мітинги, аби показати, що Херсонщина – це Україна.

За інформацією очільника Херсонської ОВА, поки ЗСУ успішно нищать ворога на півдні країни, армія рф посилює на Херсонщині фільтраційні заходи. Побільшало випадків “перевірок” приватних домівок та викрадення цивільних. Так росіяни намагаються залякати місцеве населення, аби придушити спротив.

Крім того, за інформацією ОК «Південь», є ще одна мета такої фільтрації. Це пошук своїх солдатів, які перевдягнувшись в цивільне, повтікали з поля бою.

Читайте також: Рішення про «референдуми» означає остаточне визнання путіним поразки «спецоперації» - Клімкін

Як повідомляв Укрінформ, кремль готує на нещодавно захоплених територіях України незаконні «референдуми» про приєднання до рф. Однак терміни їх проведення постійно переносилися.

Більшість людей, які дали згоду на роботу у «виборчих комісіях» для проведення так званого референдуму, уже ідентифіковані.

Херсонська облрада закликає повідомляти в СБУ про дії російських агресорів щодо проведення «референдуму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-