Рішення про «референдуми» означає остаточне визнання путіним поразки «спецоперації» - Клімкін

Рішення про «референдуми» означає остаточне визнання путіним поразки «спецоперації» - Клімкін

Укрінформ
Рішення розіграти комедію у вигляді так званих «референдумів» означає остаточне визнання президентом рф володимиром путіним поразки «спеціальної військової операції».

Таку думку висунув колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Рішення розіграти комедію у вигляді так званих референдумів означає остаточне визнання путіним поразки «спеціальної військової операції». Але йому критично необхідно підвищити ставки саме зараз. Фарс з референдумами планувався пізніше, тепер кремль хоче його провести, не контролюючи території жодного з регіонів. Тобто це не фарс, а шизофренія слабкості», - зазначає дипломат.

Читайте також: МЗС про «референдуми» на захоплених територіях: вони не матимуть жодних юридичних наслідків

На переконання Клімкіна, путін хоче досягти дві цілі: перше - це перебити обурення своїх націоналістів та фашистів поразкою на Харківщині. «Вони почали його (путіна - ред.) вважати слабаком, а це початок кінця. Спроба терміново «продати» їм «Новоросію» - це порятунок режима і самого путіна», - зауважує ексміністр.

Друга ціль путіна, вважає Клімкін, - змусити Захід і насамперед США почати з ним говорити, адже всі натяки та звернення залишилися без відповіді, «кремль просто послали».

Читайте також: Кулеба: Ані фейкові «референдуми», ані гібридна «мобілізація» нічого не змінять

Дипломат додає, що тепер у москві погрожуватимуть мобілізацією, якої вже ніхто не боїться, і застосуванням ядерної зброї, яка є останньою "лякалкою" путіна, адже залякати зимою без газу теж вже нікого не вдасться, Європа вже вважає путіна людиною, якій ніколи не можна довіряти, і відповідно підготувалася шляхом закачування газу до сховищ.

«Час для Заходу і Китаю сідати разом і швидко думати, що робити з божевільнею під назвою росія. Те, що там відбувається, пігулками вже не лікується», - підсумовує Клімкін.

Як повідомлялося, російські ЗМІ пишуть, що на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей України окупаційні адміністрації вирішили провести "референдуми про приєднання до росії".

Читайте також: «референдуми» на захоплених територіях будуть ефемерними, як і мета «спецоперації» рф - Стефанчук

"Референдуми про приєднання до росії" на тимчасово окупованих територіях України відбудуться з 23 по 27 вересня", – пише «Медуза» з посиланням на два джерела, наближені до адміністрації президента росії.

Раніше у вівторок спікер держдуми рф в'ячеслав володін заявив, що держдума підтримає вступ "днр" і "лнр" до складу країни.

Оголошення "референдумів" відбувається на тлі контрнаступу української армії, який завершився звільненням захоплених російськими військами територій Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-