Основна частина «референдуму» в Маріуполі відбудеться в офісах «единой россии» - Андрющенко

Основна частина «референдуму» в Маріуполі відбудеться в офісах «единой россии» - Андрющенко

Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі росіяни навіть не відкриватимуть «виборчі дільниці» на псевдореферендумі, а підроблятимуть підписи в офісах партії «единая россия», де є повні електроні бази даних містян.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, «референдум» у Маріуполі буде проведено шляхом «подвірного» обходу із залученням голів ОСББ, квартальних у приватному секторі, голів комітетів самоорганізації населення, а також самопроголошеного «мера» Іващенка.

«Застосують метод «стимулювання» через активних громадян – неформальних лідерів будинків. За простою схемою – хочеш отримати ремонт – здай підписний лист… Самі походи потрібні більше для ілюзії, що дійсно щось було та щоб надати легітимності фальсифікації», - констатував радник мера.

Водночас, за його словами, «більша частина «референдуму» пройде в офісах «единой россии». «Річ у тому, що саме тут є повні електроні бази даних всіх маріупольців, хто хоча б раз звернувся по гуманітарну допомогу. Бази повні не тільки щодо адреси мешкання, а й до хронічних захворювань. Тож навіть потреби «ходити по дворах» фактично немає. Всі підписи, тих хто в місті і хто ні, – будуть намальовані в кабінеті», - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі учасник спротиву сфотографувався з написом «Ні референдуму!»

Він вважає, що в Маріуполі «виборчі дільниці» за планом відкриватися зовсім не будуть, бо напередодні буде оголошено про «глобальну небезпеку», навіть з показовим затриманням «чергової тік-ток ДРГ». Тому «можна обійтись і без дільниць», спрогнозував Андрющенко наміри загарбників.

Він також заявив, що результат цього «референдуму» відомий: «Має бути не нижче 80%, але не більше 87%. Нащо – незрозуміло. Але факт. Різниця буде розкладатись як ті, хто бажає «незалежності днр» (клоуни) і ті, хто взагалі проти. Цифри «проти всього – за Україну» будуть подаватись як показова демократія та відсутність тиску під час референдуму».

Читайте також: Дуда назвав російські «референдуми» глузуванням з демократичного світу

Як повідомлялося, ватажки «л/днр» та колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили «референдуми про приєднання до росії» та призначили їх на 23-27 вересня.

Міністерство закордонних справ України заявило, що «референдуми» не матимуть жодних юридичних наслідків, і закликало міжнародних партнерів рішуче засудити намір росії провести протиправне голосування, запровадити проти неї нові санкції та визнати державою - спонсором тероризму.

Фото: Петро Андрющенко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-