МЗС про «референдуми» на захоплених територіях: вони не матимуть жодних юридичних наслідків

МЗС про «референдуми» на захоплених територіях: вони не матимуть жодних юридичних наслідків

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ прокоментували ймовірні "референдуми" на тимчасово захоплених росією територіях.

Як передає Укрінформ, про це повідомило МЗС.

"Україна уважно слідкує за намірами російської федерації провести т.зв. референдуми на тимчасово окупованих територіях України. Такі фейкові плебісцити не матимуть жодних юридичних наслідків та не змінять адміністративно-територіального устрою та міжнародно визнаних кордонів України. Ані Україна, ані міжнародна спільнота не визнають їхні нікчемні результати", - зазначили у міністерстві.

У МЗС розглядають наміри провести псевдореферендуми, так само як і примусову паспортизацію мешканців тимчасово захоплених українських територій, як чергову спробу росії легітимізувати наслідки своєї агресивної війни проти України.

Читайте також: «референдуми» на захоплених територіях будуть ефемерними, як і мета «спецоперації» рф - Стефанчук

"Скільки не проводила б рф незаконних голосувань на тимчасово захоплених територіях України, результат буде один: всі українські території будуть звільнені від російської окупації, а російське керівництво буде притягнуте до найсуворішої відповідальності за організований терор, воєнні злочини та злочини проти людяності на українській землі", - наголосили в МЗС.

Особи, які будуть організовувати псевдореферендуми, стануть об’єктом кримінальних проваджень, компетентні органи України вживатимуть заходи щодо їхнього розшуку та притягнення до відповідальності.

Читайте також: Погрози провести «референдуми» на захоплених територіях свідчать про страх розгрому рф — Єрмак

"Україна закликає міжнародних партнерів рішуче засудити намір рф провести протиправне голосування на тимчасово окупованих територіях України, накласти нові санкції на росію та визнати її державою-спонсором тероризму", - закликали в МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, голова держдуми рф в'ячеслав володін виступив за прийняття тимчасово захоплених територій Донецької та Луганської областей України до складу росії.

російські ЗМІ пишуть, що на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей України окупаційні адміністрації вирішили провести "референдуми про приєднання до росії".

Читайте також: Подоляк: «Референдуми» на окупованих територіях – фікція, що нічого не змінить

"Референдуми про приєднання до росії" на тимчасово окупованих територіях України відбудуться з 23 по 27 вересня", – пише «Медуза» з посиланням на два джерела, наближені до адміністрації президента росії.

Оголошення "референдумів" відбувається на тлі контрнаступу української армії, який завершився звільненням захоплених російськими військами територій Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-