В Ізюмі показали знищену російським авіаударом багатоповерхівку - тут загинули 54 людини

В Ізюмі показали знищену російським авіаударом багатоповерхівку - тут загинули 54 людини

Відео
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець показав у місті Ізюм Харківської області зруйнований авіаційним ударом російських військ житловий будинок, де загинули 54 людини.

Як передає Укрінформ, відповідне відео омбудсмен виклав у Телеграмі.

"У цьому будинку внаслідок авіаудару російськими військами загинули 54 людини. Ви можете побачити, що будинок прямо посередині зруйнований і саме тут, у підвалі, знаходилися всі ці люди", — зазначив він.

За даними уповноваженого ВР, у цій багатоповерхівці були виявлені тіла не лише її жителів, а й людей із сусідніх будинків — вони намагалися сховатися від російських обстрілів

Як повідомляв Укрінформ, з 6 вересня в Харківській області Сили оборони України звільнили від російських загарбників близько 8,5 тисяч квадратних кілометрів території, до 388 населених пунктів та майже 150 тисяч людей.

6 вересня Президент України Володимир Зеленський заявив, що на місці масового поховання у визволеному Ізюмі виявлені понад 400 тіл, зокрема з ознаками тортур. Серед виявлених загиблих є діти та військові Збройних сил України.

Станом на 16 вересня на звільнених від росіян територіях Харківської області правоохоронці виявили 10 катівень, шість із них – у місті Ізюм.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-