У Міноборони уточнили дані про звільнені території Харківщини - 388 населених пунктів

У Міноборони уточнили дані про звільнені території Харківщини - 388 населених пунктів

Укрінформ
У Харківській області з 6 вересня від російських загарбників звільнені близько 8500 квадратних кілометрів території, близько 388 населених пунктів та близько 150 тисяч людей.

Як передає Укрінформ, про це заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила у Фейсбуці.

"Вчора обіцяла вам уточнені дані по звільнених на Харківщині територіях. Дуже важливо їх сприймати у загальному контексті війни, а не окремо", — зауважила Маляр.

Представниця Міноборони наголосила, що лінія фронту становить 2500 км, з них 1300 км — активні бойові дії. "Ми ведемо оборонну операцію, в рамках якої вдається реалізувати і наступальні дії. Так, ми давно чекали цього успіху, але нам ще воювати і воювати. До повної перемоги нам звільняти ще дуже багато наших людей і наших земель. Нам потрібно ще чимало часу, сил і терпіння", — підкреслила вона.

Щодо звільнених територій у Харківській області, за словами заступниці міністра, цифри постійно уточнюються, бо процес у динаміці. Крім того, звільнені території ще потребують проведення додаткових заходів безпеки та стабілізації для того, щоб там можна було безпечно проживати. "Тому офіційні повідомлення з цифрами звільнених населених пунктів надаються зі свідомим запізненням і можуть враховувати чи не враховувати проведені стабілізаційні заходи, а отже — різнитись", — наголосила представниця міністерства.

Читайте також: «Москву» зачистили, йдемо на «Пітєр»: Залужний показав здобуті на Харківщині трофеї

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня Президент Володимир Зеленський опублікував відео, на якому українські війська звітують про виконання наказу визволити від російських загарбників Балаклію.

За даними Міністерства оборони України, станом на 13 вересня, в ході контрнаступу Збройних сил України в Харківській області від російських загарбників визволені понад 300 населених пунктів.

14 вересня Зеленський відвідав визволене місто Ізюм, де взяв участь у церемонії підняття Державного Прапора України, а також привітав бійців-визволителів.

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-