рф залишає по собі тільки смерть і страждання: Зеленський показав масові поховання в Ізюмі

рф залишає по собі тільки смерть і страждання: Зеленський показав масові поховання в Ізюмі

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що у масовому похованні в Ізюмі Харківської області є загиблі внаслідок ракетних обстрілів, діти, військові ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в його дописі в Телеграмі.

“Це має бачити весь світ. Світ, у якому не повинно бути жорстокості й тероризму. Але все це є. І ім'я цьому – росія. На місці масового поховання в Ізюмі виявлено понад 400 тіл. З ознаками тортур, загиблі внаслідок ракетних обстрілів, діти, військові ЗСУ”, - зазначив Зеленський.

Він додав, що “росія залишає по собі тільки смерть і страждання”.

“Вбивці. Кати. Позбавлені всього людського. Не втечете. Не сховаєтеся. Відплата буде справедливо страшною. За кожного українця, за кожну закатовану душу”, - наголосив Президент.

Також він оприлюднив фото з місць ексгумації тіл у визволеному від російських загарбників Ізюмі Харківської області.

Читайте також: В Ізюмі почали ексгумацію тіл на місцях масового поховання

Як повідомляв Укрінформ, у визволеному від російських загарбників Ізюмі Харківської області виявили поховання понад 400 цивільних і військовослужбовців.

Напередодні Зеленський сказав, що необхідні процесуальні дії там вже почалися, та заявив, що на місці злочину побувають міжнародні журналісти. "В Ізюмі будуть журналісти - українські та міжнародні. Ми хочемо, щоб світ знав, що реально відбувається і до чого призвела російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм. росія всюди залишає смерть. І має за це відповідати", - заявив Зеленський у відеозверненні 15 вересня.

В ООН назвали шокуючим масове поховання в Ізюмі і заявили про готовність направити туди місію.

Фото: Володимир Зеленський / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-