У Миколаєві викрили чергового коригувальника ворожого вогню

У Миколаєві викрили чергового коригувальника ворожого вогню

Укрінформ
У Миколаєві правоохоронці викрили місцевого жителя, який збирав інформацію про розташування підрозділів Збройних сил України, озброєння та боєприпасів для коригування ракетних ударів російських військ.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

За даними слідства, чоловік через телеграм-канал відправляв зібрану інформацію представнику спецслужби російської федерації. Отримані дані загарбники використовували для наведення та коригування ракетних ударів по позиціях українських військових у місті.

Читайте також: Коригувальник ворожого вогню на Запоріжжі проведе за ґратами 15 років

У ході обшуку за місцем проживання коригувальника правоохоронці вилучили мобільний телефон з листуванням і розмовами з представником російської спецслужби, зміст яких підтверджує збір і передачу зазначених даних.

Зловмисник затриманий. Йому оголошена підозра в несанкціонованому поширенні інформації про розташування ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Служба безпеки України затримала російського агента, за допомогою якого росіяни завдавали ракетних ударів по школах Миколаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-