Коригувальник ворожого вогню на Запоріжжі проведе за ґратами 15 років

Коригувальник ворожого вогню на Запоріжжі проведе за ґратами 15 років

Укрінформ
У Запорізькій області засудили на 15 років позбавлення волі чоловіка, який коригував вогонь російських загарбників по позиціях Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Прокурори у суді довели, що у квітні засуджений прийняв пропозицію своєї невістки та добровільно вирішив сприяти проведенню підривної діяльності проти України.

Він збирав інформацію про дислокацію та переміщення особового складу і бойової техніки ЗСУ на території Запорізької області.

Читайте також: У Києві затримали коригувальника ворожого вогню - здавав позиції ЗСУ

«Через особистий мобільний телефон чоловік відправляв зібрану інформацію своїй родичці. Вона її передавала ворогу. Отримані дані окупанти використовували для наведення та коригування ракетних ударів по позиціях українських військових у Запоріжжі та передмісті», - йдеться в повідомленні.

У квітні правоохоронці затримали чоловіка.

За публічного обвинувачення Запорізької обласної прокуратури його визнано винним у державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу).

Читайте також: Зрадниці та «коригувальнику» з Миколаєва обрали суворіші запобіжні заходи

Чоловіка засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

Як повідомляв Укрінформ, агента російської фсб, який скоригував ворожий ракетний удар по аеродрому Краматорська, засуджено до 9 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-