У Маріуполі загарбники зруйнували історичний особняк купця Трегубова біля драмтеатру

У Маріуполі загарбники зруйнували історичний особняк купця Трегубова біля драмтеатру

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі загарбники зруйнували історичний особняк купця Трегубова біля драматичного театру. Особняк був однією з прикрас міста.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та оприлюднила фотографії історичного будинку до і після ворожих руйнувань, передає Укрінформ.

«Будівля «Азовінтексу» до та після окупації. Історичний особняк купця Трегубова біля драматичного театру повністю зруйнований окупантами. Ця будівля була однією з прикрас міста. Маріупольці любили тут проводити фотосесії. Сьогодні її можна фотографувати лише для засвідчення чергового злочину росіян. Скоро розплата, ЗСУ в контрнаступі, а окупанти – відступають», - йдеться у дописі під світлинами.

Будинок Абрама Трегубова - частина комплексу будівель, які до більшовицької революції 1917 року належали багатому маріупольському купцеві. Трегубов був одним із 38 депутатів міської думи, помітним громадським діячем та купцем першої гільдії, тобто мав право торгувати за кордоном. Він був активним благодійником і меценатом. На межі ХІХ–XX століть Трегубов володів розкішною нерухомістю, кількома підприємствами, серед яких паровий млин. До його володінь у центрі Маріуполя входив двоповерховий маєток і низка будівель у глибині двору, серед яких виділявся будинок із гостроверхою баштою, що зберігся до наших днів.

Читайте також: У Маріуполі росіяни масово перевіряють документи у місцях, де намальований символ спротиву «Ї»

У 2012 році будівлі комплексу перейшли до нового власника. «Азовінтекс» відремонтував комплекс споруд, і вони стали архітектурною пам’яткою міста.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Читайте також: У Маріуполі загарбники встановлюють пам’ятник Олександру Невському

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води та газу.

Фото: Маріупольська міськрада, Телаграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-