У Маріуполі загарбники встановлюють пам’ятник Олександру Невському

У Маріуполі загарбники встановлюють пам’ятник Олександру Невському

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі загарбники встановлюють пам’ятник Олександру Невському замість демонтованого монумента загиблим жителям міста під час першої фази війни росії проти України.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Маріуполь. Прямо зараз окупанти встановлюють пам’ятку відсутності смаку у вигляді Олександра Невського замість демонтованої унікальної пам’ятки про маріупольців, які загинули під час першої фази війни. росія продовжує знищувати всю українську культурну спадщину, до якої може дотягнутись», - написав Андрющенко та оприлюднив фотографії.

Як повідомлялося, у Маріуполі на початку серпня російські загарбники демонтували меморіал пам’яті військовослужбовцям, щоб встановити там пам’ятник Олександру Невському на коні. Цей демонтований ворогом меморіал у Маріуполі тоді став важливою складовою оновленої площі Свободи. Він був виготовлений з граніту у формі українського герба, по якому струмує вода як символ пролитих сліз: вода омиває бронзове дубове листя, на кожному з яких – ім’я загиблого Героя.

Читайте також: На Херсонщині росіяни поставили бюст леніна замість стели «Україна єдина»

Олександр Невський (близько 1228-1232, Переславль-Залєський - 14 листопада 1263, Городець) - князь новгородський, псковський, великий князь владимирський, великий князь київський, хоча не доведено, що він колись був у Києві. Прославився завдяки перемогам у Невській битві та битві на Чудському озері. Канонізований рпц у лику «благовірний». Образ Невського часто використовувався і використовується російською владою з пропагандистською метою ще з часів Петра І.

Фото: Петро Андрющенко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-