У Маріуполі росіяни масово перевіряють документи у місцях, де намальований символ спротиву «Ї»

У Маріуполі росіяни масово перевіряють документи у місцях, де намальований символ спротиву «Ї»

Фото
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі в місцях, де зафіксовано написану літеру «Ї», яка стала символом спротиву українських патріотів у місті, загарбники проводять масові перевірки документів населення.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

«Спротив. Сьогодні посилені заходи безпеки. У місцях/районах, де зафіксовано появу «Ї», масові перевірки документів з оглядом рюкзаків та сумок. У першу чергу молоді та підлітків. Шукають маркери «підозрілих кольорів», фарбу в балончиках та … крейду. Безрезультатно», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що одночасно для нівелювання уваги для «Ї» вигадано акцію «Йо».

«Малюють червону зірку на об’явах біля російської Е з крапками. Гарна спроба, але ні. Незважаючи на це, нові «Ї» з’являються містом навіть вже фарбою», - констатував радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Читайте також: У Маріуполі загарбники встановлюють пам’ятник Олександру Невському

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Жителям загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста». Містяни чинять спротив «владі» - розповсюджують по місту наліпки та листівки з українською символікою. А в День Незалежності України, 24 серпня, рух опору підняв Прапор України.

Читайте також: У Маріуполі загарбники вже демонтують лазерне освітлення з площі Свободи

У Маріуполі українська літера «Ї» стала символом спротиву, її малюють у різних куточках міста.

Фото: Петро Андрющенко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-