U-LEAD започаткувала навчальний курс для громад з управління побутовими відходами

U-LEAD започаткувала навчальний курс для громад з управління побутовими відходами

Укрінформ
Експерти Програми «U-LEAD з Європою» презентували навчальний курс з управління твердими побутовими відходами, щоб допомогти представникам органів місцевого самоврядування ефективно реалізовувати проєкти у цій сфері.

Про це Укрінформу повідомили в U-LEAD.

Презентація курсу «Управління з ТВП» для представників громад південних та східних областей відбулася на базі регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Дніпропетровській області.

Зазначається, що попри воєнний стан відбувається накопичення сміття у громадах, наявні полігони переповнені, відкриття нових – потребує чималих грошей.

«Ще однією проблемою, з якою стикаються громади через війну – це сміття, яке утворюється внаслідок воєнного руйнування об’єктів інфраструктури, житлових будинків тощо. Крім того, через обстріли в багатьох громадах знищена або пошкоджена комунальна техніка, майно сміттєрозподільчих та переробних підприємств», - зазначив експерт U-LEAD Олег Черниш.

Читайте також: U-LEAD інформує громади про оплату праці в органах самоврядування під час війни

Він додав, що основна мета навчального циклу – підвищити спроможність громад в розробці та впровадженні проєктів в сфері управління відходами, допомогти громадам об’єднатися для капіталовкладень і спільних управлінських рішень.

«Програма є вузько спеціалізованою. За результатами навчання громади сформують проєктну ідею щодо управління ТПВ на своїй території або доопрацюють наявну і напишуть повноцінний проєкт. За результатами конкурсу проєктів U-LEAD буде допомагати з пошуком джерел фінансування в сфері управління ТПВ», - розповів експерт.

Проєктними ідеями можуть бути збирання і сортування ТПВ, відновлення зруйнованих потужностей комунальних підприємств, створення або вдосконалення технологічних потужностей, будівництво, реконструкція або переоснащення полігону ТПВ.

Читайте також: В Україні презентували чатбот для старост громад, створений за підтримки U-LEAD

Терміни подачі аплікаційної форми до 18.00 понеділка 12 вересня.

Результати будуть оголошені наприкінці вересня. Навчальний курс триватиме з жовтня 2022 до березня 2023 рр. Передбачається чотири модулі, які являють собою поєднання як теоретичної, так і практичної частини. Кожна громада буде виконувати домашні завдання. Навчання відбуватиметься онлайн. Детальніше з умовами участі можна ознайомитисятут.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-