В Україні презентували чатбот для старост громад, створений за підтримки U-LEAD

В Україні презентували чатбот для старост громад, створений за підтримки U-LEAD

Укрінформ
В Україні презентувати чатбот «Старости ОТГ», створений Всеукраїнською асоціацією об'єднаних територіальних громад за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Презентація відбулася в онлайн-форматі, передає кореспондент Укрінформу.

Чатбот у Телеграмі створили в рамках ініціативи «Підвищення професійного рівня та кваліфікації старост через обмін досвідом, навчання та діалог з центральними органами виконавчої влади».

Читайте також: Громади мають заохочувати переселенців розпочинати власні справи - U-LEAD

«Ініціатива чатботу «Старости ОТГ» має великі перспективи... Це унікальний інформаційний ресурс, що створений насамперед для оперативного інформування старост територіальних громад щодо актуальних питань, які стосуються їхніх посадових обов'язків», - сказала керівниця Регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області Олена Тертишна.

Вона додала, що якщо до війни цей чатбот розглядали як управлінський інструмент, то сьогодні в умовах воєнного часу це ще буде оперативний допоміжний ресурс для старост для того, щоб у будь-який момент їх роботи з'ясувати те чи інше питання, ухвалити або запропонувати правильне управлінське рішення.

Чатбот «Старости ОТГ» має широкий функціонал, зокрема це пошук відповідей на запитання за відповідними тематиками – правовий статус старости, організація роботи старости, староста та його базові повноваження, староста та інші повноваження, староста та сільський, селищний міський голова, староста та виконавчий комітет ради, староста та інші виконавчі органи ради, староста та місцева рада – депутати, староста та жителі старостинського округу і відповідальність старост.

Читайте також: На Рівненщині у 44% навчальних закладів облаштовані укриття - U-LEAD

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-