На Запоріжжі загарбники вирішили замість «референдуму» провести соцопитування

На Запоріжжі загарбники вирішили замість «референдуму» провести соцопитування

Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Запорізької області колаборанти передумали проводити псевдореферендум. Натомість хочуть зробити так зване соціологічне опитування. Голосувати зможуть навіть в росії.

Про це під час національного телемарафону новин сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Окупанти не хочуть проводити псевдореферендум 11 вересня, а хочуть проводити його в рамках соціологічного опитування з 11 по 17 вересня. І потім підводити підсумки. Будуть мати змогу взяти участь у цьому псевдореферендумі і мешканці інших міст, і навіть держав. В росії вони хочуть відкрити такі дільниці. Для того, аби сфальшувати і заявити що 110% підтримує рф", - сказав мер.

За його словами, "гауляйтери" почали роздавати інструкції для агітаторів, виготовлені в Криму.

Читайте також: У захоплених громадах Харківщини загарбники планують псевдореферендум на жовтень

"Є деякі тонкощі в інструкціях, перш за все, в агітаційній групі, яка буде ходити, має бути житель Криму, який і до 2014 році проживав в Криму і вільно володіє українською мовою. Тим самим вони хочуть сказати, що українське населення ніхто не буде давити", - додав Федоров.

Водночас соціологічні опитування, які проводять нині самі окупанти, говорять, що менше 10% мешканців готові підтримувати рф.

Два тижні тому в місті та районі розпочалась дія сил спротиву саме в напрямку протидії проведення референдуму. Зруйновано партійні штаби, знищений колаборант в Михайлівці, а також знайдений повішеним начальник псевдополіції Михайлівки.

Читайте також: рф майже завершила підготовку псевдореферендумів на окупованих територіях - розвідка

Міський голова тимчасово окупованого Мелітополя також додав, що останніми днями надходить велика кількість дзвінків до спецслужб України від колаборантів, які більше не хочуть співпрацювати з окупантами.

Раніше повідомлялось, що псевдореферендум щодо приєднання Запорізької області до росії планували провести 11 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-