У захоплених громадах Харківщини загарбники планують псевдореферендум на жовтень

У захоплених громадах Харківщини загарбники планують псевдореферендум на жовтень

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Харківщини російські загарбники планують організувати псевдореферендум у жовтні та пропонують людям підписувати петицію за його проведення.

Про це у пропагандистських Телеграм-каналах повідомляють так звані «адміністрації» захоплених громад, передає Укрінформ.

Зазначається, що, зокрема, у Вовчанську збір голосів за петицію «за проведення загального референдуму» у місті та прилеглих селах почав депутат від партії «єдина росія» Євгеній Євтушенко.

Людям повідомляють, що вони матимуть два варіанти для вибору: «приєднання до рф» або «автономна незалежність звільнених територій».

Читайте також: У Мелітопольському районі підірвали штаб з підготовки «референдуму»

Як повідомлялося, за даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, підготовка росії до проведення псевдореферендумів на тимчасово захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей майже завершилася. Туди постійно приїжджають російські політики, урядовці, «волонтери».

Наразі колаборанти на Запоріжжі не можуть визначитися з датою «референдуму» через підрив гауляйтера селища Михайлівка Івана Сушка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-