рф майже завершила підготовку псевдореферендумів на окупованих територіях - розвідка

рф майже завершила підготовку псевдореферендумів на окупованих територіях - розвідка

Укрінформ
Підготовка росії до проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України майже завершилася.

Як передає Укрінформ із посиланнямна пресслужбу Головного управління розвідки Міністерства оборони України, про це поінформував представник відомства Вадим Скібіцький під час інтерв’ю виданню “РБК-Україна”.

“Зараз мова насамперед про тимчасово окуповані території Запорізької та Херсонської областей. Воєнна розвідка України чітко відслідковує всі процеси, які там відбуваються. На сьогодні ми можемо з упевненістю сказати, що створені відповідні виборчі штаби, оперативні штаби, складені списки виборців, створені виборчі комісії. Тобто всі процеси, які стосуються підготовки до “референдуму”, майже завершені”, – зазначив він.

Скібіцький підкреслив, що дати проведення псевдореферендумів можуть бути різними. Він, зокрема, називає 11 вересня, "коли в них єдиний день голосування в російській федерації".

Читайте також: У Мелітопольському районі підірвали штаб з підготовки «референдуму»

Водночас він зауважив, що на тимчасово окуповані території постійно приїжджають російські політики, урядовці, "волонтери", які відповідають за підготовку процесу голосування.

Як повідомлявУкрінформ, колаборанти на Запоріжжі не можуть визначитися з датою «референдуму» через підрив гауляйтера селища Михайлівка Івана Сушка.

Фото: ГУР Міноборони України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-