У захопленому росіянами Маріуполі - чергова прихована мобілізація

У захопленому росіянами Маріуполі - чергова прихована мобілізація

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі ворог проводить чергову приховану мобілізацію.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та оприлюднив відповідні відео, передає Укрінформ.

За ловами Андрющенка, загарбники закликають чоловіків працювати охоронцями в Маріупольське СІЗО, яких потім мобілізують на фронт. Також для отримання перепустки у Маріуполі чоловікам тепер необхідно подавати військовий квиток, що також прискорить їхню дорогу на війну.

«Чергова (третя) хвиля прихованої мобілізації. Тепер під виглядом… охоронців в Маріупольське СІЗО. Днями повідомляли, що разом з вербуванням буде старт нової хвилі. Тепер – спостерігаємо…Окрім того, змінено порядок надання перепусток. Тепер для її отримання чоловікам необхідно подавати військовий квиток. Не тільки водіям, але й на пасажирів. Таким чином мобілізаційний облік резерву на сьогодні сформовано. Зворотній відлік запущено», - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі біля лікарні хворі в очікуванні допомоги лежать прямо на вулиці

Він закликав маріупольців евакуюватися, поки є можливість, бо мобілізація від росіян – «це прямий квиток у пекло».

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Читайте також: У Маріуполі на міні підірвалися двоє російських робітників-мародерів, ще двоє у важкому стані

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-