У Маріуполі біля лікарні хворі в очікуванні допомоги лежать прямо на вулиці

У Маріуполі біля лікарні хворі в очікуванні допомоги лежать прямо на вулиці

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі біля лікарні хворі в очікуванні меддопомоги лежать прямо на вулиці, і люди в чергах стоять, щоб отримати тарілку їжі.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко та оприлюднив відповідні відео.

«В окупованому Маріуполі хворі лежать прямо на вулиці. І цього навіть не ховають під час інтерв’ю на пропагандистському ТБ. Такий рівень медицини дорівнює тому, що смертність у Маріуполі зросла у п'ять разів. Ось така вона руська «турбота» про маріупольців. А це ще навіть не спалах COVID-19», - написав Андрющенко.

Він також зазначив, що у Маріуполі люди змушені вишукуватися у черги, щоб отримати хоч якусь воду та їжу, бо у них немає іншого вибору, як йти на принизливі роботи, щоб вижити та отримати мінімальні гроші для життя.

«Таке саме відношення до людей було під час окупації міста у Другій світовій війні. рашисти вчергове показують, що вони є послідовними нащадками фашистів», - підкреслив радник мера.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Читайте також: Трагедії в Маріуполі могло не бути, якби Україна отримала HIMARS раніше – посол Польщі

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-