U-LEAD створила інформаційний курс з енергобезпеки громад

U-LEAD створила інформаційний курс з енергобезпеки громад

Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» створила навчальний інформаційний курс для громад «Енергетична безпека».

Про це Укрінформу повідомили у U-LEAD.

Фахівці програми зазначають, що внаслідок бомбардувань, обстрілів та бойових дій на території громад постраждали або зруйновані енергогенеруючі, нафтопереробні, вугледобувні та комунальні підприємства й об’єкти інфраструктури. У містах і селах пошкоджені або зруйновані теплогенеруючі підприємства, котельні, електромережі та підстанції.

«Програма U-LEAD розпочала впровадження нового навчального курсу для громад «Енергетична безпека». Перша інформаційна сесія стосувалася питання енергетичної безпеки під час опалювального сезону 2022-2023 роках, у ній узяли участь представники громад південних областей України», - зауважила керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Одеській області Юлія Молодожен.

Читайте також: U-LEAD: Українські громади сприяють релокації бізнесу із небезпечних регіонів

За її словами, мета навчального курсу полягає у тому, аби громади перевірили рівень підготовки до опалювального сезону та могли виправити певні помилки.

«Розробляючи цей курс, ми мали на меті донести інформацію для громад, щоб вони, умовно кажучи, «звірили годинники». Тобто зрозуміли, чи налагоджена робота відповідних служб, чи підготовлені будівлі до опалювального періоду, чи достатньо фахівців для ремонтних бригад і обслуговування енергетичних систем, як інформуватиметься населення взимку у випадку надзвичайних ситуацій», – зазначила Молодожен.

На першій інформаційній сесії експерт з енергоменеджменту, енергоефективності та відновлювальних джерел енергії U-LEAD Дмитро Сакалюк поінформував, якими мають бути дії представників місцевої влади під час підготовки до опалювального сезону. Зокрема, він наголосив на ретельній перевірці систем опалення, електричних мереж та систем водопостачання. Експерт також відзначив важливість розроблених інструкцій для позаштатних ситуацій, які трапляються під час війни, та закликав до аналізу потреб, прогнозування витрат у громадах і раціонального використання приміщень.

Читайте також: Післявоєнна відбудова громад має сприяти поверненню жителів - діалог U-LEAD

Своєю чергою радник з питань муніципальних фінансів та управління Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Чернігівській області Олександр Мельник проконсультував учасників щодо механізмів та можливостей залучення коштів для фінансування заходів з підготовки до опалювального сезону в умовах війни, коли можливості бюджету обмежені. Крім того, фахівець дав рекомендації стосовно взаємодії та налагодженні комунікацій з Державною казначейською службою та внесення змін до бюджету.

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-