Громада на Тернопільщині розвиває бізнес-середовище за підтримки U-LEAD

Громада на Тернопільщині розвиває бізнес-середовище за підтримки U-LEAD

Укрінформ
Великоберезовицька громада Тернопільської області за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» сприяє збільшенню інвестицій та покращує бізнес-середовище, зокрема розробила розділ для потенційних інвесторів на офіційному сайті громади.

Про це Укрінформу повідомили у регіональному офісі U-LEAD у Тернопільській області.

Зокрема, Великоберезовицька громада реалізувала проєкт «Громада, дружня до бізнесу» у партнерстві U-LEAD з громадською організацією «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

В рамках проєкту було проведено низку тренінгів для наявного бізнесу та молоді громади, створено консультаційний пункт для бізнесу, розроблено програму підтримки малого та середнього підприємництва та інвестиційний профіль громади.

«Великоберезовицька територіальна громада багато працює з представниками місцевого бізнесу та налагодила з ними якісну систему комунікації. Особливо це було помітно при розробці стратегії розвитку та інвестиційного профілю громади, коли в робочих групах було чимало підприємців. Як бачимо, така синергія влади та бізнесу вже починає давати свої перші результати. Громада має якісний інвестиційний профіль, який допоможе їм у пошуку нових інвесторів та підтримки наявного бізнесу», – зазначає керівниця регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області Наталія Онищук.

Читайте також: U-LEAD ініціювала обговорення відбудови постраждалих від війни українських громад

Інвестиційний профіль Великоберезовицької громади розміщений на офіційному сайті селищної ради, а також є надрукована міні-версія профілю для поширення на заходах та зустрічах з потенційними інвесторами.

«Ми працюємо над розвитком громади, створенням нових робочих місць, залученням додаткових інвестицій, адже інвестор обирає ту громаду, яка є для нього найбільш приваблива. Головним завданням, яке ми ставили при розробці інвестиційного профілю громади, є привернення уваги потенційного інвестора та надання максимально структурованої базової інформації, що є необхідною для прийняття рішення про співпрацю», - розповідає голова Великоберезовицької громади Андрій Галайко.

Він додав, що за допомогою інвестиційного профілю потенційні інвестори зможуть чітко з'ясувати інвестиційні пріоритети громади та можливості для інвестування. Це також допоможе у формуванні позитивного іміджу Великоберезовицької громади та підвищить інвестиційну активність локального бізнесу.

«Лише правильно використаний інвестиційний потенціал може бути чинником подальшого економічного розвитку та зростання спроможності громади», – додає Галайко.

Так, з квітня 2022 року у селі Острів Великоберезовицької громади успішно запрацював релокований бізнес із Запорізької області. Компанія запустила лінію виробництва майонезів та соусів, а також розливу соняшникової олії. Лінія виробництва була перенесена з одного із міст Запорізької області, де ведуться бойові дії. Тривають перемовини про релокацію іншого бізнесу в громаду.

Керівництво громади зазначає, що завжди готове до співпраці на взаємовигідних умовах. Також у громаді є можливість релокації бізнесу із розміщенням на виробничих площах наявних підприємств.

«Участь нашої громади в проєкті «Громада, дружня до бізнесу» допомогла нам у розвитку сприятливого бізнес-середовища, ми покращили її інвестиційну привабливість, вдалося налагодити ефективний діалог з бізнесом…Завдяки розробленому інвестиційному профілю, громада визначила та розуміє свої конкурентні переваги і готова до залучення інвестицій», – підсумувала начальниця відділу економічного розвитку, інвестицій та державних закупівель Великоберезовицької селищної ради Оксана Зазуляк.

Читайте також: U-LEAD: Українські громади сприяють релокації бізнесу із небезпечних регіонів

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-